НОВИНИ

В Україні суттєво здорожчали тепличні огірки

30.11.2020 11:32
i113467

Основною пропозицією на ринку тепличного огірка в Україні наразі є імпортна продукція, завезена з Туреччини, і вона суттєво дорожчає. Про це повідомляє EastFruit, пише agronews.ua.

Так, на сьогоднішній день турецький огірок надходить в продаж по 30-35 грн/кг ($1,05-1,23/кг), що в середньому на 15% дорожче, ніж наприкінці минулого робочого тижня.

Така ситуація цілком традиційна для українського ринку в поточний період. На даний момент українські тепличні комбінати практично не постачають на ринок місцевий огірок, з огляду на те, що сезонний оборот даної культури фактично підійшов до кінця.

Незважаючи на те, що поставки цієї продукції з Туреччини продовжують збільшуватися, за оцінками учасників ринку, пропозиція тепличного огірка і раніше залишається досить обмеженим, що в умовах стабільного попиту, і дає можливість трейдерам і далі підвищувати ціну на імпортну продукцію.

В результаті, на сьогоднішній день ціни на імпортний огірок в Україні вже в середньому на 16% вище, ніж в аналогічний минулорічний період.

У той же час гравці ринку не виключають, що вже найближчим часом на ринку може істотно збільшиться пропозиція турецького огірка, що трохи сповільнить цінове зростання в цьому сегменті.

Нагадаємо, в Україні суттєво знизилося споживання картоплі.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: