ВАЖЛИВО

В Україні суттєво спростять порядок проведення сертифікації, видачі та скасування сертифікатів на насіння

25.06.2020 07:02
посів-насіння

На зустрічі заступника міністра Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тараса Висоцького з представниками насіннєвих та інших профільних асоціацій вирішено змінити порядок проведення сертифікації, видачі та скасування сертифікатів на насіння. Зокрема, домовлено внести низку змін до діючого законодавства та спростити деякі процедури. Про це Тарас Висоцький повідомив у Фейсбук, пише agronews.ua.

Зокрема мова йшла про наступні зміни:

– Внесення змін до Порядку проведення сертифікації, видачі та скасування сертифікатів на насіння та/або садивний матеріал, затвердженим Постановою КМУ від 21 лютого 2017 р. № 97 щодо врахування результатів ділянкового (ґрунтового) та лабораторно сортового контролю під час сертифікації насіння.

– Розроблення порядку вибіркового оцінювання робіт аудиторів із сертифікації (агрономів-інспекторів), які провадять діяльність як незалежні експерти, аудитором із сертифікації (агрономом-інспектором), який є посадовою особою органу із сертифікації або його підрозділу, а також джерел покриття витрат на таке вибіркове оцінювання.

– Найближчим часом Проект Закону про внесення змін до деяких законів України (щодо спрощення процедур експертизи, реєстрації сортів рослин та обігу насіння) буде розглянутий в першому читанні #3680.

“Ставимо ціль розглядати питання щодо надання етикеток протягом двох днів”, – зауважив замміністра.

Нагадаємо, аграріям можуть знизити ставку ПДВ до 14%.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: