НОВИНИ

В Україні судитимуть посадовця ДПЗКУ за спробу вкрасти зерно

16.09.2020 18:02
250612

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора завершено досудове розслідування та направлено до суду обвинувальний акт стосовно 5 осіб за замах на заволодіння зерном державного підприємства в особливо великому розмірі та службове підроблення. Про це повідомляє пресслужба Офісу Генерального прокурора України, пише agronews.ua.

За даними слідства, 4 посадові особи «Державної продовольчо-зернової корпорації України», вступивши у змову з власником підприємства, підробили офіційні документи щодо належності сторонній особі зернових культур загальною масою майже 300 тонн, які призначалися для задоволення потреб населення України.

У подальшому обвинувачені намагалися заволодіти зерном, проте їх дії були припинені.

Розслідування кримінального провадження здійснювало Головне слідче управління Національної поліції України.

У разі доведення вини, обвинуваченим загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: