НОВИНИ

В Україні створили комітет з управління земельними відносинами

25.01.2020 10:05
630_360_1455017867-1795-foto-promincvua

В Україні, в рамках проекту міжнародної технічної допомоги ЄС, створили Керівний комітет із питань удосконалення земельних відносин. Про це йдеться у повідомленні Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства.

“Діяльність Керівного комітету направлена на координацію проектів та розроблення пропозицій щодо удосконалення управління земельними відносинами у сільській та міській місцевості”, – йдеться у повідомленні.

Передбачається створення наступних робочих груп:

-робоча група щодо створення та впровадження системи моніторингу земельних відносин;

-робоча група щодо створення та впровадження Державного аграрного реєстру;

-робоча група з розробки та впровадження національної інфраструктури геопросторових даних.

До складу Керівного комітету увійшли представники Мінекономіки, Міністерства фінансів, Міністерства юстиції, Міністерства цифрової трансформації, Міністерства розвитку громад та територій, Державної служби з питань геодезії, картографії та кадастру, ДП “Національні інформаційні системи”, Національного банку України та інші органи державної влади, які формують та/або реалізують державну політику у сфері, на яку спрямована діяльність комітету.

“Керівний комітет створений в рамках проекту міжнародної технічної допомоги ЄС “Підтримка прозорого управління земельними ресурсами в Україні”. Представники від Світового банку та ЄС братимуть участь у його роботі як спостерігачі. Засідання Керівного комітету будуть проводитися один раз на три місяці”, – зазначили у міністерстві.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: