НОВИНИ

В Україні створюють власні технології виробництва рослинного м’яса

18.11.2020 10:02
cfe0417-beyondmeat-roslynne-myaso

Одразу декілька українських компаній займаються розробленням рослинного м’яса. Головна проблема – відсутність сировини, майже вся вона не українська, а завозиться переважно з країн Європи та Америки, розповів Андрій Черуха, засновник Eat me at, компанії, яка першою почала виробляти вітчизняне рослинне м’ясо. Про це повідомляє  Seeds, пише agronews.ua.

За його словами, в України є великий потенціал із виробництва рослинного м’яса, бо в країні вирощується багато сої, гороху, які є його основою.

«Але поки що ми не знайшли український текстурат – ізолят білка, який би підходив за своїми властивостями. Тому впевнений, що в найближчому майбутньому ми зможемо суттєво знизити вартість рослинного м’яса завдяки використанню українських інгредієнтів», – зауважив він.

Зокрема, основна проблема з сировиною для виготовлення рослинного фаршу Eat me at – це те, що майже вся вона не українська, а завозиться переважно з країн Європи та Америки, зазначив Андрій Черуха.

«Конкуренція стимулює бути кращим і швидше розвиватися, тому ми ставимось до неї позитивно. Ми чули, що декілька українських компаній уже також займаються розробленням рослинного м’яса.

Наша глобальна мета полягає в тому, аби змінити традиційну м’ясну індустрію з використанням тварин на гуманнішу, екологічнішу, кориснішу для здоров’я індустрію, де м’ясо виготовлятиметься з рослин», – каже Андрій Черуха.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: