НОВИНИ

В Україні створять об’єднання водокористувачів для організації меліорації та зрошення

28.09.2020 08:32
imgonline-com-ua-Resize-747K9inlbskDqYvt

В Україні триває активна робота над проєктом Закону України про об’єднання водокористувачів. Станом на сьогодні триває стадія дискусій щодо конкретних пропозицій чи зауважень до положень законопроєкту. Про це повідомляє пресслужба Державного агентства водних ресурсів, пише agronews.ua.

До наступного сезону зрошення мають бути законодавчо врегульовані питання щодо утворення об’єднань водокористувачів. Це нова інституція, яка дозволить аграріям брати участь в управлінні меліоративними системами. Це питання нещодавно розглянула Громадська рада при Держводагентстві.

Голова громадської ради Ігор Брагінець, ознайомивши присутніх з деталями проєкту Закону України «Про об’єднання водокористувачів», запропонував членам ради у тижневий строк внести пропозиції, на основі яких буде сформовано консолідовану позицію громадської ради щодо законопроєкту, яка буде передана Координаційній раді з питань відновлення роботи та розвитку зрошувальних систем, що утворена постановою Кабінету Міністрів України від 27.01.2016 № 50.

Наступним питанням, що розглянула рада, були проблемні питання заповідних водно-болотних територій, які презентував заступник директора з наукової роботи Рівненського природного заповідника Ростислав Журавчак.

У свою чергу головою громадської ради Ігорем Брагінцем було запропоновано Ростиславу Журавчаку долучитися до роботи басейнових рад, які наразі на своїх засіданнях розглядають елементи планів управління річковими басейнами.

Зокрема, зазначив, що плани управління містять окремі розділи – території (зони), які підлягають охороні, адже такі території є особливими і потребують спеціального захисту відповідно до чинного національного законодавства.

Разом з тим, членом ради Андрієм Неліпою було порушене питання щодо необхідності врахування зон охорони водних біоресурсів при розробці Планів управління річковими басейнами.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: