НОВИНИ

В Україні створено трактор-супертяж

15.09.2020 12:02
216418_1_350

Свої надпотужні моделі в Україні почали виготовляти ще з 2017 р., і починали з 430-480 к.с. А тепер – вітчизняний виробник презентував найсвіжішу розробку – трактор Boris Bond 580 потужністю 580 к.с. Про це повідомляє SpecMachinery, пише agronews.ua.

Поєднання та узгодження двигуна, трансмісії, рами, та й інших елементів на таких потужностях – приносить немало головного болю навіть світовим виробникам. До речі, китайські виробники тільки-но підходять до тракторів вищих ешелонів потужності.

Для виготовлення такого трактору українці взяли раму від К-700, яку, разом з мостами, ще й довелося посилювати; встановили 16-літровий двигун Volvo D16 Euro 5; до того ж – розробили автентичний дизайн. Своє ім’я трактор отримав на честь головного ідеолога проекту – Бориса Бондаренка.

В конструкції трактора Boris Bond використані як запчастини від К-700, так і світових виробників. В парі з двигуном – на вибір може використовуватись або 16-ступінчаста гідромеханічна КПП К-700, або 12-ступінчаста автоматична КПП Volvo I-Shift.

Загалом, випуск тракторів в Україні здайснюють 12 великих заводів, зокрема: ХТЗ, ЮМЗ, ДТЗ, “КИЙ”, ХТА “Слобожанець”, AMI Farmer дніпропетровсбкого «Агромашинвест», Vakula тощо.

Частина тракторів виробництва України йде на внутрішній ринок, частину експортують. Так, за даними Харківського тракторного заводу, основними покупцями українського трактора залишаються вітчизняні аграрії. Але підприємство продовжує освоювати ринки ближнього і далекого зарубіжжя. Купують сільгоспмашини виробництва ХТЗ Болгарія, Молдова, Казахстан, Грузія, Литва, Румунія, Нова Зеландія і Сінгапур.


Перегляди: 13
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: