НОВИНИ

В Україні будують науковий вірусологічний комплекс для вирощування сертифікованих саджанців

17.12.2020 08:32
6626606

У минулому році в Інституті садівництва Національної академії аграрних наук України розпочалося будівництво вірусологічного комплексу, завдяки роботі якого садівництво країни буде забезпечено сертифікованим садивним матеріалом. До кінця цього року заплановано введення першої черги будівництва. У наступному – закінчення будівництва, розповідає перший заступник директора Інституту садівництва НААН, член-кореспондент НААН Микола Бублик. Про це повідомляє пресслужба НААН, пише agronews.ua.

Вже з 2025 року комплекс запрацює на повну потужність, буде виробляти садивний матеріал, який направлятиметься в базові господарства, перш за все, мережі Інституту садівництва.

Звідти базовий садибний матеріал буде передаватися у виробничі розсадники, далі саджанці надходитимуть до саду, – акцентує науковець.

В Україні значна частина плодів, особливо ягід, вирощується в присадибних господарствах, на дачних ділянках, на невеликих площах, і забезпечення цих виробників якісним садивним матеріалом є досить серйозною проблемою.

За дорученням профільного міністерства науковці Інституту садівництва у цьому році розробили більше десятка типових проектів вирощування плодів і ягід на невеличких присадибних ділянках, вони можуть бути адаптовані до різних кліматичних умов, до коштів, які є у виробника, можна закласти дорожчі сади і отримувати врожай через рік, або витратити менше і врожай буде на 2-3 рік.

Нагадаємо, в Україні з 15 грудня рішення про приватизіцію землі прийматимуть ОТГ.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: