НОВИНИ

В Україні створено безпілотники, які у 100 разів здешевлюють внесеннія ЗЗР

06.03.2020 09:32
06s09-plane2-copy-25249

Організатор стартапу AeroDrone Юрій Педерій з Києва працює над створенням безпілотників, які дозволять фермерам різко скоротити використання на полях агрохімії та суттєво підвищити ефективність обробки полів. Пише fakt .

«Зараз в Україні приблизно 90% посівів обприскують, як і півстоліття тому, за допомогою тракторів. Цей спосіб має істотний недолік: на кожен гектар доводиться виливати по кілька сотень літрів розчинених хімікатів! Наш безпілотник справляється з аналогічними завданнями, розпорошуючи на одному гектарі не більше двох літрів пестицидів, гербіцидів або добрив — це приблизно в 100 разів менше, ніж розпорошує трактор», — розповідає Юрій Педерій.

При обробці гектара посівів трактор витрачає в середньому 1,2 літра пального, у свою чергу, літальний апарат AeroDrone на виконання аналогічного обсягу робіт затрачає лише 100 грамів пального.

При обробці посівів безпілотник розпорошує засоби захисту рослин на швидкості 100 км/год, завдяки чому на обробку одного гектара витрачається менше хвилини. При цьому він здатний пролетіти без дозаправлення 600 кілометрів.

Наразі в Україні сконструйовано три безпілотника AeroDrone, на аеродромі «Чайка» під Києвом будуються ще два. Протягом року Юрій Педерій планує зібрати ще 30 безпілотних літаків.

«Вартість нашого безпілотника значно нижче, ніж подібних літаків, створених відомими зарубіжними фірмами. Важливо, що наш безпілотний апарат здатний окупити свою вартість за один сільськогосподарський сезон», — запевняв розробник.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: