НОВИНИ

В Україні створені всі умови, щоб зупинити падіння свинарства і дати поштовх його розвитку, – Бабенко

03.11.2020 07:02
_DSC0082

Відомий принцип – ті хто заходять в бізнес на падінні ринку – заробляють найбільше. Українське свинарство проходить складний етап розвитку. В Україні найвища собівартість свинини в напівтушах в Європі – 2 євро/кг, тоді як в країнах ЄС – 1,38-1,44 євро/кг, а в Бразилії, Канаді і США 0,94-1,14 євро/кг. Про це в агро-блозі AgroNews.UA розповів генеральний директор Центру підвищення ефективності в тваринництві, виконавчий директор Асоціації “М’ясної галузі” Микола Бабенко.

Асоціація “М’ясної галузі” спільно з Центром підвищення ефективності в тваринництві (СІАВ) створює умови для зниження собівартості вирощування, щоб ціни на м’ясо були доступні. В 2020 році до найвищої собівартості вирощування додався ріст цін на зернові на 40%. Зниження собівартості стало задачею №1 бізнесу в свинарстві.

“Попри коронавірус, за 6 місяців ми провели більше 60 онлайн та очних зустрічей з українськими та іноземними компаніями, експертами та організаціями, провели вебінари для власників та топ менеджменту свинокомплексів, а загальний чистий витрачений на це час склав більше 20 діб” – повідомив виконавчий директор Асоціації м’ясної галузі.

Нагадаємо, Асоціація “М’ясної галузі” реалізує програму розвитку м’ясної галузі “Нове свинарство 2025” у співпраці з Центром підвищення ефективності в тваринництві.

svin650-3 (1)

Українські свинокомплекси вже отримали доступ до найінноваційнішої генетики у світі – Topigs Norsvin, яка допоможе зменшити витрати кормів і собівартість до рівня найнижчої в світі.

“Для “Нового свинарства” – це великий крок вперед, своєрідний стандарт якості, коли конкурувати на ринку доводиться лише собівартістю. Це великий крок не тільки для свинарства, а для економіки та, насамперед, споживачів, бо це ще і доступні ціни на м’ясо”, – сказав Микола Бабенко про співпрацю з Topigs Norsvin.

Також він додав, що зараз ринок свинарства відкритий та на ньому легко стати першим.

“Ми раніше зробили можливим контроль собівартості вирощування свиней в реальному часі завдяки створеній Центром підвищення ефективності в тваринництві програмі – PigCentre“, – зазначив Бабенко.

Генеральний директор Центру підвищення ефективності в тваринництві наголосив, що свинарство в Україні все ще йде до краху через корупцію, фальшування, порушення технології, неефективне ведення бізнесу і як наслідок – найвищу собівартість в Європі.

“На 1991 рік в Україні було 20 млн голів свиней, а на 2020 – лише 5. Нагадаю, тоді були скрутні часи для економіки і країни в цілому, не було можливостей, які є зараз – генетика, автоматизація, ІТ-технології, сучасні знання в годівлі, не кажучи вже про експортні можливості. Ми створюємо умови, щоб вітчизняне свинарство з аутсайдера перетворилося в лідера з найнижчою собівартістю в світі” – резюмував Микола Бабенко.

Центр підвищення ефективності в тваринництві – створений у 2011 році, працює з свинокомплексами, молочно-товарними фермами та агрохолдингами в Україні та за кордоном. Основні компетенції – зниження собівартості, супровід та вдосконалення бізнесів в тваринництві, аудит технології, організація планування, обліку і контролю.

Центр є розробником PigCentre – першої програми управління свинокомплексом з контролем собівартості в реальному часі.

З 2020 року Центр офіційно представляє в Україні генетику Topigs Norsvin.


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: