НОВИНИ

В Україні студент створив систему контролю мікроклімату у теплицях у рази дешевшу за промислові аналоги

08.07.2020 08:32
maxresdefault-1200x900

Електронна система вимірює освітленість приміщення, вологість ґрунту й вологість повітря, а також температуру ґрунту й повітря теплиці. Розробник – студент Інституту інформаційних технологій ІФНТУНГ Василь Гринюк, створив її усього за 300 грн. Про це повідомляє видання “Галка”, пише agronews.ua.

Ще навчаючись на третьому курсі, він зацікавився електронними приладами й обладнанням із датчиками, тож тепер заходився збирати по крихтах всю доступну інформацію, щодо розв’язання технічних проблем тепличних господарств.

Сам Василь Гринюк нею не хизується, навпаки, скромно каже, що такими системами аграрії послуговуються вже кілька десятків років, просто його модель економічно вигідніша: собівартість макету не перевищила 300 грн. А допомога від маленької помічниці (завбільшки 15 х 10 см) – неабияка.

“Ця система вимірює освітленість приміщення, вологість ґрунту й вологість повітря, а також температуру ґрунту й повітря, – пояснює автор. – Ще можна додати контроль РН ґрунту. Таку модель хоч зараз можна встановити в теплиці. Працює вона від блоку живлення на 5В або від Power Bank і може бути дуже зручною для невеличкого господарства”.

Нагадаємо, в Україні фермерам даватимуть пільгові кредити на покупку землі: названо умови.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: