НОВИНИ

В Україні стрімко зростає ціна на фуражне зерно

08.10.2020 08:02
Groun_765

Трейдери на тлі несприятливої для посівів озимої пшениці посухи розігріли ціни на пшеницю на світових біржах до історичних максимумів. Зростанню ціни на фуражну пшеницю також сприяє фактор невизначеності з врожаєм кукурудзи. Про це в огляді ринку фуражних культур повідомляє agronews.ua.

Грудневі ф’ючерси м’якої пшениці в Чикаго сягнули найвищого з 30 червня 2015 року рівня на даних про посилення дефіциту ґрунтової вологи у США, що може погіршити майбутній врожай. В Аргентині, де з листопада починають збирання пшениці, також продовжує панувати посуха, інформують аналітики електронної зщернової біржі ГрейнТрейд.

Головною інтригою залишається урожай кукурудзи – якщо він виявиться менше очікувань ринку, то попит імпортерів на фуражну пшеницю знову може різко зрости, що стане фактором підтримки цін в середньостроковій перспективі, відзначають аналітики УкрАгроКонсалт.

Зростанню цін сприяють несприятливі погодні умови – згідно НААН України, на 60-70% площ волога у верхніх шарах майже відсутня або відсутній повністю, пройшли на звітному тижні дощі покращили ситуацію лише незначно і локально, прогноз на найближчий час показує продовження поточної ситуації, що загрожує рідкісними сходами зерна.

Згідно з даними Мінекономіки, заплановані площі під сівбу пшениці є рекордно низькими за останні 10 років. Темпи відстають від торішніх на 29%.


Перегляди: 5
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: