НОВИНИ

В Україні стрімко зростає споживання винограду – і ціна на нього

26.01.2020 08:30

Виноград у січні 2020 року став лідером за темпами зростання цін на українському ринку свіжих фруктів. Від середини січня ціни на популярний сорт винограду «Кишмиш» стали вищими на 50 відсотків, повідомляє Agroportal.

«Зростання ціни в січні — звичайна ситуація для ринку винограду, при цьому попит на виноград цього сезону помітно збільшився. Підтвердженням цієї інформації є офіційні дані зовнішньої торгівлі, які свідчать про те, що в цьому сезоні Україна вже імпортувала в 1,5 раза більше винограду, ніж рік тому», — йдеться у повідомленні департамента «Аналітика» гуртового ринку «Шувар».

Керівник департаменту «Аналітика» ОРСП «Шувар» Тетяна Гетьман зауважила, що в сезон збирання власного врожаю, зовнішні поставки майже в 2 рази збільшили обсяги.

«Обсяг імпорту в першій половині сезону є рекордним принаймні за останні 5 років. Іншими словами, споживання винограду в країні збільшується — це чудова можливість для українських фермерів, якою поки що користуються імпортери», — констатувала експерт.

Поки що, головним постачальником винограду до України залишається Туреччина, з цієї країни завозиться до 80% усього винограду.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: