НОВИНИ

В Україні стрімко збільшуються зернозберігальні потужності

13.02.2019 15:57

Щороку в Україні вводяться в експлуатацію сучасні зберігальні потужності на понад 1 млн тонн зерна. Зокрема, це додаткові черги вже існуючих зерносховищ, нові елеватори на 10-30 тис. тонн одночасного зберігання, які будують поодинокі фермери та малі сільгосппідприємства, а також елеватори потужністю понад 50 тис. тонн великих агрокомпаній та зернотрейдерів, пише
AgroTimes.

Серед найбільших проектів 2018 року – відкриття трьох елеваторів компанії «Астарта Київ» загальною потужністю зі зберігання зерна 230 тис. тонн, завершення модернізації трьох елеваторів Alebor Group, збільшення потужностей елеватора LNZ Group у селі Білопілля до 77 тис. тонн і Кременчугського елеватора «НІБУЛОНу»  до 90 тис. тонн.

Також торік активно відкривались нові потужності зі зберігання зерна в українських портах. Наприклад, у порту «Ольвія» компанія «ВІБО-Транс» відкрила зерновий термінал на 35 тис. тонн, «НІБУЛОН» запустив новий елеваторний комплекс у складі Миколаївського портового елеватора, а на зерновому терміналі «М. В. Карго» і Cargill у порту «Южний» завершили монтаж усіх силосів.

Останні тенденції, проблеми та перспективи зберігання зерна фахівці галузі обговорять на конференції «Елеватор Плюс», яку журнал Тhe Ukrainian Farmer проведе в Києві 20-21 березня.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: