НОВИНИ

В Україні значно подешевшали тепличні огірки

21.03.2020 10:02
76fb6a80-8dc2-11e9-814f-5b92a45b55a1

На поточному тижні на ринку огірків в Україні стався обвал цін. При цьому оператори ринку підкреслюють, що поставки цієї продукції з Туреччини практично не велися, в основному, оптові компанії розпродавали залишки раніше придбаних партій тепличного огірка. Пише agroreview.

Однгочасно з цим вибірки огірків в українських теплицях продовжували збільшуватися, тоді як активність покупців значно знизилася. У зв’язку із запровадженням карантинних заходів у країні, торгівля на продовольчих ринках протягом тижня практично не велася, і багато компаній відмовилися купувати огірки.

Основною категорією покупців на поточному тижні залишалися роздрібні мережі. Однак, сформувавши необхідні запаси, ближче до вихідних вони також практично припинили закупівлі.

В результаті, на складах у тепличних комбінатів накопичилося достатньо великі обсяги огірків, і щоб уникнути зниження якості продукції, вони змушені були знижувати відпускні ціни.

Так, на сьогоднішній день українські тепличні комбінати пропонують огірки за ціною 37-43 грн/кг ($1,33-1,55/кг), що в середньому на 27% дешевше, ніж в кінці минулого робочого тижня.

При цьому, варто відзначити, що місцеві огірки в Україні на сьогоднішній день надходять у продаж вже в середньому на 26% дешевше, ніж в аналогічний період минулого року.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: