НОВИНИ

В Україні столовий буряк подешевшав до торішнього рівня

27.02.2019 15:20

Просідання ціни на столовий буряк в Україні почалося ще з січня і ще більше прискорився в першій половині лютого вперше з початку сезону ціни на українську столовий буряк майже зрівнялися з показником минулого року. Про це повідомляють фахівці інформаційного центру “Інфо-Шувар”, за результатами власного щоденного моніторингу цін на сільськогосподарську продукцію на найбільших оптових майданчиках країни.

Згідно з цими даними, за станом на 25 лютого 2019 року, на оптовому ринку “Шувар” українська столовий буряк пропонується в межах 4-9,5 грн / кг (0,13-0,31 EUR / кг), що перевищує показник минулого року всього лише на 5%.

Як уже повідомлялося раніше, просідання ціни на столовий буряк в Україні почалося ще з січня і ще більше прискорився в першій половині лютого, коли на ринку з’явилося досить високі обсяги дрібної дешевої буряка від населення.

У сусідній Польщі сьогодні спостерігається аналогічна тенденція – з першої половини лютого, на найбільшому оптовому ринку Варшави “Броніше” столовий буряк подешевшала вже більш ніж на 40% і коштує сьогодні 0,14-0,20 EUR / кг.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: