НОВИНИ

В Україні стартує друга черга пілотного впровадження Державного аграрного реєстру

16.09.2020 13:32
DataObmin01

З 16 вересня 2020 року в Україні стартує друга черга пілотного впровадження Державного аграрного реєстру (ДАР). Про це повідомляє пресслужба Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України, пише agronews.ua.

Реалізація другої черги триватиме до 14 жовтня у 36 об’єднаних територіальних громадах (ОТГ) на території Вінницької, Волинської, Житомирської, Закарпатської, Івано-Франківської, Київської, Кіровоградської, Львівської, Миколаївської, Одеської, Полтавської, Рівненської, Сумської, Тернопільської, Хмельницької, Черкаської, Чернівецької та Чернігівської областей.

Очікується, що участь у другому пілотному впровадженні ДАР дозволить власникам земельних ділянок перевірити коректність внесених раніше даних, виявити помилки в реєстрах і подати заявки на їхнє виправлення, а також перевірити відповідність даних про майнові права на землю.

Першу чергу пілота було запущено 2 вересня в 17 ОТГ на території Дніпропетровської, Донецької, Запорізької, Луганської, Харківської та Херсонської областей. Вона триватиме до 30 вересня.

На період пілотного впровадження в процес реєстрації аграріїв до ДАР долучаються об’єднані територіальні громади. Саме їхні співробітники комунікують і допомагають фермерам у реєстрації.

Загалом пілотний проєкт охопить 53 ОТГ у всіх областях України.

Державний аграрний реєстр  – електронний майданчик, який сприятиме створенню прозорої системи державної підтримки аграріїв, зробить взаємодію між державою та сільськогосподарським виробником простою, доступною, зручною та простежуваною. 

За допомогою Аграрного реєстру планується надавати державні сервіси, спростити доступ до банківського фінансування та програм кредитних гарантій, а також запровадити програми таргетованої державної підтримки й оцінювати їх ефективність.

Реєстрація та користування Державним аграрним реєстром – безкоштовні. Верифікація агровиробника в Державному аграрному реєстрі відбувається за допомогою BankID або кваліфікованого електронного підпису (КЕП). У разі відсутності КЕП його можна зробити самостійно або це допоможе зробити оператор під час реєстрації (у випадку наявності рахунку в ПриватБанк), для цього необхідно також взяти з собою флешку. Для реєстрації за допомогою BankID потрібно мати картку одного з банків, підключених до системи BankID НБУ

Зареєструватися у Державному аграрному реєстрі онлайн можна за посиланням: www.ar.gov.ua

Покрокова інструкція для реєстрації доступна у відео: https://www.ar.gov.ua/using

Перелік ОТГ, які беруть участь у другому пілотному впровадженні ДАР опублікований на веб-сайті Державного аграрного реєстру в розділі Публічна інформація.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: