НОВИНИ

В Україні стало відомо, чому зростає ціна на нерафіновану соняшникову олію

04.08.2020 11:32
Oliya1

З середини липня 2020 року триває зростання експортних цін на нерафіновану соняшникову олію, обумовлене зростанням зацікавленості у закупівлях даного продукту ключовими імпортерами на тлі обмеженої кількості його пропозицій. Про це повідомляють аналітика АПК-інформ, пише agronews.ua.

Додаткову підтримку цінам зробила підвищувальна цінова динаміка на світовому ринку рослинних олій, зокрема підвищенний попит зі сторони Китаю на соєву олію.

Так, минулого тижня американські ринки продемонстрували рекордні продажі кукурудзи та сої, насамперед до Китаю, незважаючи на посилення політичної напруги між країнами.

За тиждень експортні продажі сої з США склали 3,6 млн т, з яких до Китаю – 2 млн т. Загалом у липні США реалізували на експорт рекордні для цього місяця 7,6 млн т, головним чином завдяки китайським покупцям.

За прогнозами АDМ, в поточному сезоні Китай може імпортувати 95-96 млн т сої. З початку року він вже придбав 70 млн т південноамериканської сої, а до кінця року планує закупити ще 20-25 млн т сої з США.

Нагадаємо, в Україні зростає виробництво пивоварного ячменю.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: