НОВИНИ

В Україні стало модно ставити на державний облік свиней

06.03.2019 12:21

Облік та реєстрація підтверджуватимуть право володіння твариною. В Україні станом на 1 березня обліковано майже 3,8 млн голів худоби. Про це свідчать дані Єдиного державного реєстру тварин, опубліковані ДП «Агентство з ідентифікації і реєстрації тварин».

Серед зареєстрованих тварин – 3 млн 277,8 тис. голів великої рогатої худоби (ВРХ), 458,6 тис. голів овець/кіз, 85,9 тис. голів племінних свиней та 16,8 тис. голів коней.

Водночас, у період із 1 січня по 28 лютого 2019 року в Україні було зареєстровано лише 255 тис. голів худоби.

Сьогодні в Україні процедура реєстрації тварин не є обов’язковою. Однак, у 2018 році у Верховній Раді зареєстрували законопроект, яким пропонується зобов’язати власників домашніх тварин оформляти ветеринарні паспорти. Йдеться як про хатніх, так і про сільськогосподарських тварин.

Читайте також: В Україні скоро не залишиться корів м’ясних порід

Облік та реєстрація підтверджуватимуть право володіння твариною, спростять пошук власника в разі її втрати або крадіжки та нівелюють можливість підміни при вивезенні за кордон тощо, кажуть законотворці.

Нові правила розроблені для того, щоб привести українське законодавство у сфері поводження з тваринами у відповідність з Європейською конвенцією про захист домашніх тварин, яку Україна ратифікувала у 2013 році


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: