НОВИНИ

В Україні стало більше виробників органіки

26.03.2019 10:57

Станом на 14 березня 2019 року в Україні налічується 617 операторів органічного виробництва, на кінець 2018 року їх кількість сягала 588. Про це у ході ІІІ Міжнародного конгресу «Органічна Україна 2019» повідомила Олена Березовська, президент громадської спілки «Органічна Україна», повідомляє agro-yug.com.ua.

За словами фахівця, наразі в Україні налічується 289 тис. га органічних сільськогосподарських земель та земель, на яких здійснюється переробка. З цієї кількості 201 тис. га — органічна сільськогосподарська площа, а це, у свою чергу, лише 0,67% від загальної площі сільгоспземель країни.

«Не можна, на мій погляд, форматувати органічний ринок, якщо країна не формує внутрішній ринок. Починаючи з необхідності тваринництва, яке треба розвивати і закінчуючи розумінням того, що стале виробництво, яке необхідно зараз, говорить про те, що не варто робити витрати для того, щоб багато по світу возити ці продукти харчування. Треба, як мінімум, все, що ми можемо, споживати в Україні», — зауважила президент громадської спілки «Органічна Україна».

Зазначивши, що великими темпами в Україні розвивається виробництво ЗЗР та допоміжних засобів, які дозволені в органічному виробництві. Також підкреслила, що в останні роки тенденцією до збільшення операторів стала галузь бджільництва, особливо, на півдні України.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: