НОВИНИ

В Україні спростили реєстрацію сімейних фермерських господарств

26.11.2019 14:52
c5672a5d7482e39_1000x600 (1)

Відтепер легалізація сільгоспвиробництва буде можливою шляхом створення фізичною особою – підприємцем сімейного фермерського господарства на підставі відповідного договору (декларації) і відображення відомостей про це в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила заступниця міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Інна Метєлєва.

За її словами, для забезпечення виконання вимог Закону «Про фермерське господарство» особи, уповноважені на вчинення нотаріальних дій, та державні реєстратори до введення в дію оновленого Єдиного державного реєстру здійснюватимуть реєстрацію ФОП – голів сімейних фермерських господарств згідно з роз’ясненнями Міністерства юстиції України, надісланими листом від 25.11.2019 за підписом Першого заступника Міністра юстиції України Є. Горовця.

«Реєстрація ФОП – голів сімейних фермерських господарств надасть можливість економічно активним селянам розвиватись як повноцінним сільськогосподарським товаровиробникам та скористатись податковими пільгами і державними програмами підтримки, передбаченими для сільськогосподарських товаровиробників і, зокрема, для сімейних фермерських господарств», – зазначила Інна Мєтєлєва.


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: