НОВИНИ

В Україні скоротився рівень забезпеченості сільгосптехнікою

09.04.2020 15:02
maxresdefault

Станом на 2019 р. в Україні зафіксовано зниження рівня забезпеченості сільськогосподарською технікою і механізмами до їх нормативної потреби. Якщо в 2018 р. цей показник становив 51,7%, то в минулому році він зменшився на 12 млрд грн — до 49,5%. Про це повідомив завідувач відділом інвестиційного і матеріально-технічного забезпечення ННЦ «Інститут аграрної економіки», д.е.н. Олександр Захарчук, повідомляє прес-служба ННЦ «Інститут аграрної економіки», пише agronews.ua.

За  словами Олександра Захарука, такий спад є наслідком спаду обсягів придбання вітчизняними аграріями як імпортної, так і української сільгосптехніки.

«Не дивлячись на діючі державні програми розвитку вітчизняного машинобудування для АПК і чималі обсяги бюджетних асигнувань, українські виробники не тільки не встигають за якістю продукції світових лідерів виробництва агротехніки, а й кількісно не готові задовольнити потреби численного класу українських аграріїв», – зазначив Олександр Захарук

За оцінками вчених Інституту аграрної економіки, вітчизняні заводи-виробники, здатні задовольняти потреби аграрного сектора України не більше ніж на 15-20%.

Згідно з повідомленням, техніки українського виробництва у минулому році також було закуплено менше, ніж у попередній рік. За неї сільгосптоваровиробники заплатили сукупно 8,7 млрд грн, що на 8,4% менше, ніж в 2018 р. Експерт додав, що у 2019 р. вартісні обсяги імпорту агротехніки перевищили обсяги експорту вітчизняної техніки в 17,2 рази.

При цьому, в 2019 р. імпорт техніки для сільського господарства в Україні зменшився проти показника 2018 р.на 17% в і склав лише $ 769,2 млн.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: