За січень-травень 2020 року виробництво горілки просіло на 1,6%, а пива – на 2,3% проти аналогічних періодів минулого року. Про це повідомляє Дело, пише agronews.ua.
Горілки за п’ять місяців вироблено 16,9 млн л в перерахунку на чистий спирт, пива за півроку – 89,1 млн дал (за даними Держстату та Укрпива відповідно). Падіння виробництва цих напоїв експерти пов’язують із карантинними обмеженнями.
Також це може бути пов’язано з тим, що споживачі вважають за краще здійснювати великі щотижневі покупки в супермаркетах, а в дрібних магазинах традиційної торгівлі (гастрономах) спостерігається незначне скорочення продажів, – вважає генеральний директор Carlsberg Ukraine Євген Шевченко .
В цілому ринок виявився цілком стійким, і коронавірусние удар він стійко тримає, йдеться у повідомленні.
Після провалу горілчаного сегмента в попередньому році на 14% в натуральному обчисленні нинішній показник свідчить про наявність позитивної динаміки, вважають експерти видання.