НОВИНИ

В Україні скорочують площі посіву буряка

24.03.2019 13:32

В цьому році попередньо буде зменшена площа посіву буряка. Про це під час прес-конференції “Посівна-2019: поточний стан та прогнози” розповів заступник міністра аграрної політики і продовольства України Володимир Топчій, пише golos.ua.

“Ми попередньо очікуємо деякого зниження посівної площі буряків. Але це попередній прогноз, і він ґрунтується на тих результатах і матеріалах, які дають нам підстави про саме існування ризику зменшення посівних площ”, – повідомив Володимир Топчій.

Зменшення площі посівів буряка не вплине на врожай, так як на внутрішньому ринку України цього продукту в надлишку. А також, як зазначив, Володимир Топчій, в нашій країні є три компанії, які активно займаються експортом цукру.

“Ми не очікуємо будь-якого істотного зниження, оскільки історично склалося, що на ринку сьогодні працюють три компанії, які глибоко інтегровані і мають великі можливості для розширення спектра країн, в які сьогодні експортується українська цукор. Ми виробляємо достатньо цукру для власних потреб і для експорту в інші країни”, – уклав Володимир Топчій.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: