НОВИНИ

В Україні скоро складно буде придбати моркву

06.03.2019 10:54

Дефіцит якісної моркви може виникнути на українському ринку. Більшість гравців відзначають суттєве скорочення пропозиції продукції високої якості. Про це повідомила прес-служба Української плодоовочевої асоціації (УПОА).

Експерти не виключають, що вже у квітні-травні на українському ринку пануватиме дефіцит якісної моркви.

“Минулого року в першій половині березня пропозиція моркви на ринку України помітно знизилась, що спровокувало зростання цін, яке, до речі, тривало до кінця сезону. В поточному році більшість фермерів розраховують на повторення такого сценарію, тож деякі з них навіть відмовляються від активних продажів в очікуванні на подорожчання, – коментує ситуацію головний аналітик УПОА Тетяна Смірнова, – Проте варто зазначити, що в поточному сезоні відсоток некондиційної продукції у врожаю значно більший, ніж торік, через погодні негаразди. Підтвердження цьому ми можемо побачити на поличках супермаркетів: у більшості випадків пропонується морква досить невисокої якості. Крім того, фермери вже повідомляють про проблеми зі зберіганням цих коренеплодів, отже не виключно, що вже незабаром покупці будуть відчувати проблеми у придбанні необхідних обсягів моркви високої якості”.

Читайте також: На українському ринку продовжує дорожчати капуста

При цьому аналітик відмічає, що наразі морква в українських господарствах уже коштує 6-7,5 грн/кг, тобто на 7-9% дорожче, ніж на початку весни 2018 року. Це при тому, що, згідно з офіційними даними, валовий збір цієї продукції в Україні перевищує минулорічні показними.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: