НОВИНИ

В Україні складаються малосприятливі умови для сівби ріпаку

08.08.2020 08:08
unnamed-2

В Україні в 2020 р., як і в минулому, передумови для сівби озимого ріпаку складаються малоприємні, за винятком західних областей, йдеться в агрометеорологічному огляді Укргідрометеоцентру. Про це повідомляє apk-inform, пише agronews.ua.

«Дефіцит липневих опадів, який у більшості районів центральних областей перевищує 50% норми, був несприятливим фактором для накопичення вологи та підготовки ґрунту до сівби озимих культур під урожай 2021 року, найперше озимого ріпаку, оптимальні строки сівби якого у більшості областей — це період 10-25 серпня», — вказали експерти.

При цьому, агрометеорологічні умови у західних областях оцінювалися як сприятливі для більшості сільськогосподарських культур завдяки накопиченню ефективних температур повітря та достатнім вологозапасам. Однак через часті невеликі дощі спостерігалося локальне перезволоження верхніх шарів ґрунту, що ускладнювало збирання хлібів.

Також повідомляється, що в більшості північних областей України дуже тепла, часом спекотна погода та достатнє вологозабезпечення ґрунту були сприятливими факторами для формування врожаю пізніх технічних культур. Підвищення температури в середині декади до 29-34°С негативного впливу на ці культури не мало завдяки невеликій тривалості періоду з високими температурами та достатній кількості вологи в ґрунті.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: