ГОЛОВНЕ

В Україні скасують платний дозвіл на пересування габаритної сільгосптехніки

01.03.2020 12:05
shutterstock_586703216-1024x683

Документ, що дозволяв агротехніці великих розмірів пересуватися, був платним. Його оформлення займало від 3 днів до місяця, що критично для аграріїв особливо у період польових робіт. В Україні планують скасувати дозволи на пересування сільгосптехніки шириною до 2,6 метра та від 2,6 до 3,75 м., повідомляє прес-служба Мінекономіки.

Уряд затвердив відповідний проєкт постанови «Про внесення змін до Правил дорожнього руху». Відповідно до проєкту, дозволи стануть непотрібними, якщо пересування буде безпечним – техніку супроводжуватиме машина, в наявності будуть знак об’їзду, проблискові маячки тощо.

Дозволи на пересування габаритної сільгосптехніки були платними, звертатися за ними потрібно було до Нацполіції, попередньо погодивши свої дії у Державтодорі. Документ брався на кожен окремий виїзд, на кожну окрему одиницю техніки. Його оформлення тривало від 3 днів до місяця.

У ньому мала бути інформація про конкретний маршрут. А його передбачити не завжди можливо, зокрема через погодні умови. Така ситуація критична для аграріїв особливо під час сезону польових робіт.

«Прийняття постанови значно спростить умови провадження господарської діяльності в сфері виробництва сільськогосподарської продукції, а також зменшить корупційні чинники в сфері руху сільськогосподарської техніки», – зазначає  заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тарас Висоцький


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: