ГОЛОВНЕ

В Україні сільгосподарства та харчова промисловість буде працювати без обмежень

24.03.2020 12:13
90351669_1608005886023231_4169112307411976192_n (1)

Підприємства сільського господарства та харчової промисловости будуть працювати без обмежень. В Мінекономіки відбулася онлайн-нарада з представниками профільних аграрних асоціацій за участі заступника міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тарас Висоцький щодо актуальних питань, пише на фейсбук сторінці Національна академія аграрних наук України.

За його словами, підприємства, які працюють в сфері сільського господарства та харчової промисловості, мають особливу важливість для забезпечення продовольчої безпеки, тому їхня діяльність не буде обмежуватися.

Щодо діяльності тваринницьких комплексів та переробних підприємств, які мають працювати цілодобово, то розроблені інструкції у разі виявлення хворого на коронавірус. Відповідні інструкції будуть обговорюватися разом з асоціаціями.

«Ми розробляємо ідею запровадження тимчасового на таких об’єктах цілодобового режиму біобезпеки та інші рекомендації, щоб надати можливість працювати, адже відгодівлю тварин необхідно продовжувати, також треба виробляти продукти харчування тощо», – повідомив заступник міністра.

Він також зауважив, що відомство виступає за те, щоб не обмежувати продовольчі ринки, крім того, до цього переліку важливо додати реалізацію насіння, засобів захисту рослин, саджанців та ветпрепаратів.

Крім того, на його думку, передумов до обмеження експорту аграрної продукції наразі немає. У зв’язку з запровадження карантину відтепер такі зустрічі з профільними асоціаціями будуть відбуватися щоденно.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: