НОВИНИ

В Україні сертифіковано понад 4 млн га лісів

22.01.2019 17:16

В Україні на січень-2019 сертифіковано 4,08 млн га лісів, більшість з яких знаходиться у віданні Державного агентства лісових ресурсів. Про це повідомила прес-служба відомства.

За інформацією Держлісагентства, сертифікація підтверджує, що система лісового господарства в сертифікованих лісах відповідає міжнародним вимогам щодо управління та користування лісами згідно з принципами сталого розвитку.

“Високий відсоток міжнародної сертифікації мають “лісисті” області України. На жаль, в південних і східних областях сертифікація не відбувалася у зв’язку з відсутністю фінансування”, — зазначив заступник голови Держлісагентства Володимир Бондар і додав, що відомство має намір продовжити сертифікацію в цьому році.

За даними Держлісагентства, діяльність аудиторських компаній по сертифікації лісів в кінці 2018 року перевірив Міжнародний акредитаційний сервіс (Accreditation Services International, ASI), порушень не виявив.

Загальна площа лісових ділянок України становить майже 10,4 млн га, лісистість України становить 15,9%. У підпорядкуванні Держлісагентства — 7,6 млн га лісів (73% лісового фонду України).


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: