НОВИНИ

В Україні стрімко скорочується виробництво твердого сиру

17.06.2020 08:42
hp-hero-quality

Засилля імпортного сиру на українському ринку і зниження купівельного попиту не дозволяють вітчизняним сироварам вести нормальний бізнес. Про це повідомляє Інфагро, пише agronews.ua.

Багато сироварень змушені або скорочувати виробництво, або йти в масові акції розпродажу. За акції традиційні сири типу «Російського» дистриб’ютори все частіше мають можливість придбати по 150 грн / кг, в той час як в офіційних прайсах для мереж до цих пір фігурує рівень 200 грн / кг.

Імпортні сири, звичайно, дешевше, але вони вже також часто потрапляють в розпродаж, псуючи настрій вітчизняним сироварів. Минулого місяця імпорт сичужних сирів знову виріс в порівнянні з квітнем на 10%, а ввезення плавленого сиру і зовсім збільшився на 85%. Так що зараз продавці імпортного сиру конкурують не тільки з вітчизняними сироварами, а й між собою.

Експорт сиру порівнювати з імпортом вже соромно. У травні експортували 326 т напівтвердого сиру і 150 т плавленого. А експорт сирного продукту в порівнянні з травнем 2019 зменшився більш ніж на чверть, до 1,3 тис. т.

Основні країни-експортери сиру в Україні: Польща (69%), Німеччина (11%) і Нідерланди (6%). В країну також ввозяться сири з Франції, Італії, Данії, Латвії, Литви, Угорщини, Бельгії та інших країн.

Нагадаємо, українці почали більше їсти шоколаду.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: