НОВИНИ

В Україні розпочався сезон переробки сої нового врожаю

09.09.2020 17:02
depositphotos_67452073-stock-photo-gold-soybeans-on-white (1)

У вересні 2020 року Глобинський переробний завод розпочав приймати перші врожаї ранньої сої. Зараз активно закупляє зі всієї України cоєву культуру для перероблення. Про це повідомляє poltava.to, пише agronews.ua.

Глобинський переробний завод агропромхолдингу «Астарта-Київ» — сучасне високотехнологічне підприємство переробною потужністю 230 тис. тонн сої на рік. Із 2014 року виробляє високопротеїновий шрот, соєву олію та гранульовану оболонку. Свою продукцію підприємство експортує до країн Європейського Союзу, Близького і Далекого Сходу.

Упродовж липня та серпня на Глобинському заводі готувалися до нового переробного сезону: ремонтували та модернізували обладнання.

“Підприємство майже весь рік працює цілодобово. Тимчасово припиняє роботу лише для огляду та чистки техніки. Зараз отримуємо перші постачання сої для перероблення”, — розповідає директор Ігор Лумпієв.

На елеваторі сировину приймають з авто- та залізничного транспорту. Тут також працює пункт управління сушильною установкою та очищувачами. В екстракційному цеху олію із сої одержують методом екстрагування за допомогою гексану.

Завод співпрацює з постачальниками з Полтавської, Київської, Черкаської, Вінницької, Кіровоградської, Сумської, Чернігівської, Харківської областей.

Нагадаємо, в Україні створять Фонд розвитку для сільських територій.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: