НОВИНИ

В Україні розпочалося збирання винограду врожаю 2020 року: названо ціни

26.06.2020 10:01
f490f5fb-9046-4aef-aa26-c5aafc73c791

Дрібнооптова ціна реалізації винограду в Одеській, Запорізькій, Херсонській та Миколаївській областях сьогодні коливається в межах від 90 до 140 грн / кг, що в перерахунку на долар становить $ 3,4-5,2 долара за кг. Про це повідомляє EastFruit, пише agronews.ua.

На тлі високих цін на ягоди в цьому сезоні, ранній виноград користується непоганим попитом.

Столовий виноград українського виробництва вже кілька днів активно продається на ринках країни. Виноград постачають невеликі господарства, які вирощують його під плівкою. Сезон столового винограду ранніх сортів відкритого грунту почнеться, за словами учасників ринку, приблизно через 2-3 тижні.

Для порівняння, Таджикистан і Узбекистан вже активно експортують ранній виноград з відкритого грунту (сорт “Чілгі”). Буквально кілька днів тому ціни на цей виноград в Таджикистані обвалилися до 50 центів США за кг, тому що його пропозиція різко зросла. В даний момент в Таджикистані температура повітря перевищує 40 градусів за Цельсієм, тому виноград швидко дозріває.

Україна, маючи схожі з Молдовою умови для обробітку столового винограду, є нетто-імпортером цих фруктів. При цьому Молдова експортує в рік більше 80 тис. Тонн столового винограду.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: