НОВИНИ

В Україні розглянуть законність закриття малодіяльних станцій УЗ

06.03.2020 12:32
XrEngine_2011-08-13_13-30-49-50

Укрзалізниця має запропонувати рішення щодо відновлення роботи малодіяльних станцій та зняття обмежень планування та виконання перевезень вантажів до цих станцій найближчим часом, про це заявив міністр інфраструктури Владислав Криклій. Пише Урядовий портал.

Міністр інфраструктури відзначив, що до Міністерства інфраструктури надходять численні скарги та звернення підприємств, місцевих та центральних органів виконавчої влади, народних депутатів, в яких зазначається про обмеження планування перевезень вантажів з/до «малодіяльних» станцій.

Це призводить до значних негативних наслідків для малого та середнього бізнесу та соціального напруження у регіонах розташування таких станцій.

Оптимізація роботи Укрзалізниці, зокрема, визнання станцій малодіяльними, має відбуватись на підставі об’єктивних розрахунків. Якщо після закриття станцій витрати на їх утримання продовжують залишатись високими, а місцевий бізнес позбавляється можливості транспортування вантажів та говорить про введення додаткової плати на обслуговування, є питання до ефективності подібних рішень і до їх корупційної забарвленості, – вважає міністр.

“11 березня питання відновлення роботи малодіяльних станцій ми розглянемо разом з менеджментом УЗ», – зазначив Владислав Криклій.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: