АНАЛІТИКА

В Україні росте кількість ферм з вирощування мікрозелені

01.07.2020 07:32
98031530_611566262902356_2308401989383356416_o

Мікрозелень за останні кілька років стала їстівним трендом серед українців. Це маленькі паростки різних рослин. Наприклад: гірчиці, гороху, червоної капусти, крес-салату, соняшнику, горошку, редису, яким всього 7-10 днів від моменту посадки. Вони мають солодкуватий смак, який нагадує сам плід. Про це повідомляє agronews.ua.

Дуже популярним став грін (а саме так називають цей вид агропродукції у світі) на Вінниччині. І якщо раніше грін везли до Вінниці із-за кордону, то сьогодні його можна придбати прямо з грядки: на прилавках спеціалізованих магазинів, або замовити через Інтернет прямо у міста, пише myvin.

Втім, найкращий спосіб – висадити самим. Вінничанка Людмила Горячева мікрозеленню зацікавилась рік тому, каже: з легкої руки подруги Наталі.

«Вирощую, коли організм «просить», зазвичай в кінці зими, навесні. Для грядки використовую звичайні пластикові лотки. Необроблене насіннячко заздалегідь замочуємо у водичці. Потім викладаємо на чистий сухий паперовий рушничок. За кілька днів з’являються маленькі паростки. Коли вилізла пара листочків — мікрогрін можна їсти. Ідеально – це через тиждень після того, як висадили. Сам же пагін у 2-3 сантиметри – і є тим джерелом вітамінів та мікроелементів, який так необхідний моїй родині. Споживаю сама, привчаю до здорової їжі й дітей. А ще, годую паростками люцерни домашніх улюбленців — равликів ахатина», – ділиться досвідом Людмила.

А фермери Львівьскої Міської Ферми спеціалізуються не просто на виготовленні мікрозелені, але й зелені екзотичної. Наприклад, редису Санго чи паростків бобів мунг.

В Одесі мікрозелень вирощують навіть промислово – для місцевих ресторанів та супермаркетів. Шеф-кухар одного з ресторанів Одеси вважає, що у мікрозелені у 40 разів більше вітамінів та важливих для організму елементів, ніж у звичайних овочах. З мікрозелені тут готують не лише салати та використувують як зелень, але й напої – смузі.

Нагадаємо, названо найдешевший фрукт українського виробництва сезону 2020 року.


Перегляди: 7
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: