НОВИНИ

В Україні різко зріс імпорт свинини

11.06.2020 08:02
svinina-vnutrenniy-rynok-pererabotka-import-prognozy-15866

За травень 2020 року Україна імпортувала 3,2 тис. тонн свіжого, охолодженого та мороженого м’яса свиней, що втричі більше, ніж у попередньому місяці. Про це повідомляє ПроАгро Груп, пише agronews.ua.

Збільшенню обсягів імпорту м’яса свиней протягом травня сприяли активніші поставки з Канади, Польщі та Німеччини. Саме звідти цьогоріч завезли ¾ сукупних обсягів імпортної свинини.

Зокрема, з Канади протягом травня завезли понад 1 тис. тонн мороженої свинини сукупною вартістю 2,3 млн, тобто понад третину завезеного з початку року.

З Польщі імпортували майже 0,8 тис. т оннсвинини (понад 66% надходжень за 5 місяців), з Німеччини – 0,43 тис. тонн, що відповідає половині надходжень м’яса свиней станом на кінець травня.

У якості ключової причини такого пожвавлення імпорту експерти відзначають відчутно нижчі, ніж у кінці минулої весни глобальні ціни на свинину. При цьому, середній рівень внутрішніх цін закупівлі у травні був на 2% вищим, ніж роком раніше.

Наразі травневі обсяги імпорту найбільші за період з початку року та складають 48% надходжень свинини за п’ять місяців.

З іншого боку, надходження свинячої сировини упродовж перших чотирьох місяців було малоактивним. Тож навіть з урахуванням такого сплеску імпортної активності зовнішня пропозиція свинини цьогоріч менша, ніж у 2019-му – на 35% у натуральному вираженні та на 27% у валютному еквіваленті. Тоді за п’ять місяців на внутрішній ринок надійшло понад 10 тис. т свіжого, охолодженого та мороженого м’яса свиней сукупною вартістю 19,1 млн дол. США.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: