НОВИНИ

В Україні різко виріс попит на насіння овочевих культур

30.01.2019 16:52

Попередні прогнози розширення виробництва овочів в Україні, озвучені раніше Української плодоовочевої асоціацією (УПОА), знаходять підтвердження в інформації від учасників ринку, передає EastFruit.

Фермери повідомляють, що в даний момент купити популярні гібриди та сорти овочів, перш за все цибулі, моркви і капусти в Україні досить складно, тому що основні обсяги вже зарезервовані. За даними продавців насіння, майже всі постійні клієнти планують розширювати виробництво, проте істотно виріс і потік нових клієнтів, які хочуть спробувати свої сили в овочівництві. Найчастіше це сільгоспвиробники, але є і підприємці з інших галузей.

На думку учасників ринку, ситуацію нагнітають повідомлення про нові цінових рекорди за цими культурами.

У той же час багато новачків не розуміють, що овочівництво – це не такий вже простий бізнес, як здається на перший погляд. І вже традиційно багато хто недооцінює важливість маркетингу продукції перед тим, як розвивати виробництво. Більшість не має чіткого уявлення про канали збуту овочів, орієнтуючись лише на роздрібні ціни і інформацію в ЗМІ про дефіцит продукції.

На думку аналітиків інвестиції в овочівництво можуть бути дуже прибутковими, але лише за умови орієнтації на продукцію високої якості, яка може бути успішно експортована, в разі внутрішнього перевиробництва.

При цьому експерти відзначають, що найбільш ризикованою культурою є капуста, так як можливості її експорту дуже обмежені, а поріг входження в виробництво цієї культури залишається найнижчим.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: