НОВИНИ

В Україні різко подешевшали імпортні огірки

07.12.2019 18:45
ogyrcu-18744

Відпускні ціни на імпортні огірки в Україні за тиждень знизилися на 10%. Експерти пов’язують зниження цін зі збільшенням поставок тепличного огірка з Туреччини.Відпускні ціни на імпортні огірки в Україні за тиждень знизились на 10%, повідомляє прес-служба аналітичної платформи Eastfruit.

“За тиждень імпортний огірок в Україні подешевшав у середньому на 10%. Сьогодні ця продукція на українському ринку пропонується великим оптом від 25 до 30 грн/кг залежно від якості. Для порівняння, тижнем раніше постачальники готові були відвантажувати імпортний огірок не дешевше 28 грн/кг”, – йдеться в повідомленні.

На думку експертів, зниженню цін сприяло подальше збільшення поставок тепличного огірка з Туреччини. Крім того, через похолодання скоротилась кількість заявок від компаній, орієнтованих на дрібнооптові продажі на відкритих продовольчих ринках.

За даними експертів, сьогодні імпортний огірок в Україні коштує в середньому на 17% дешевше, ніж на початку грудня минулого року.

“В аналогічний період 2018 року ціни на цю продукцію на українському ринку стартували від 32 грн/кг”, – зазначається в повідомленні.

Галузеві експерти не виключають можливість подальшого цінового зниження в даному сегменті, оскільки на складах компаній вже скупчились значні обсяги нереалізованої продукції, якість якої погіршується.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: