Україна осучаснює стандарт на пшеницю, який змінює не лише якісні показники, але й методи їх визначення. Про це повідомляє agronews.ua.
“Так, протеїн в пшениці в Україні до сих пір визначають, відмиваючи його вручну, замість того, щоб робити це механічно на приладі Глютаматік”, – наводить приклад президент Української зернової асоціації Микола Горбачьов.
Також в останні роки пшеницю в Україні перестали сушити і вологість зерна часто вже перевищує 14%. Тому УЗА звернулася до МЕРТ, щоб доопрацювати також цей стандарт.
Наближення українських стандартів до європейських спростить життя як виробникам, так і експортерам, – коментує фахівець.
“Сподіваюся, ми ще побачимо у сертифікатах “пшениця №1” та “пшениця №2″ і все всім буде зрозуміло. І не потрібно буде виписувати усі оті сертифікації, як сьогодні”, – підсумував Горбачьов.
Нагадаємо, в Україні суттєво спростять порядок проведення сертифікації, видачі та скасування сертифікатів на насіння.