Представники Європейської Комісії з питань охорони здоров’я та безпечності харчових продуктів з 3 листопада по 13 листопада поточного року проводитимуть незалежний аудит українського рибного виробництва. Про це повідомляє пресслужба Держпродспоживслужби, пише agronews.ua.
«3 листопада 2020 року Ольга Шевченко, т. в. о. голови Держпродспоживслужби, у режимі відеонаради обговорила з представниками Європейської Комісії з питань охорони здоров’я та безпечності харчових продуктів питання щодо проведення аудиту української рибної продукції, яка експортується до країн ЄС», – зазначають у відомстві.
Також представники Європейської Комісії представили основні завдання та цілі проведення аудиту.
«Українська сторона ознайомила аудиторів зі статистичними даними щодо обсягів виробництва вітчизняної рибної продукції. Зокрема, були обговорені питання функціонування українського законодавства в частині державного нагляду/контролю виробничого ланцюжка рибної продукції, що експортується до країн ЄС», – зауважили у Держпродспоживслужбі.
Окрім того, сторони обговорили питання подальшої співпраці та координації у межах роботи компетентних органів сторін під час проведення аудиту. Слід додати, що українська сторона відзначила важливість проведення європейськими фахівцями даного аудиту.
«Такого роду перевірки дають можливість не тільки продемонструвати відповідність українського виробника європейським вимогам, а й в подальшому вести предметні дискусії щодо здійснення державного контролю з метою його удосконалення», – підкреслили у ведомстві.