НОВИНИ

В Україні проведуть експеримент із татуювання поросят

15.11.2019 12:52
pig-3680137_1920-e1549909287170

На двох свиногосподарствах Київської області починається експеримент із татуювання поросят різних вікових груп: з відлучення до чотирьох місяців. Він реалізується за ініціативи асоціації «Свинарі України» (АСУ) й Агентства з ідентифікації і реєстрації тварин, повідомили в АСУ.

Підприємства, що стануть дослідною базою, вже провели підготовчу роботу, придбали необхідне обладнання.

Виробничий цикл багатьох вітчизняних свиногосподарств поділений на два майданчики – маточник (свиноматки і поросята до 70-80 днів життя) і відгодівельник (поросята від 70-80 днів життя до реалізації на забій).

Зазвичай майданчики розташовані в різних адміністративно-територіальних одиницях. Тобто при перевезенні поросят з маточника у відгодівельник (у віці 2,5 місяця) їх треба биркувати, що створює додаткове фінансове навантаження на підприємства.

Для вирішення цієї проблеми і проводиться експеримент, під час якого АСУ й Агентство з ідентифікації і реєстрації тварин перевірятимуть два методи татуювання поросят: нанесення тату на вухо та стегно.

Головна мета дослідження – визначити, наскільки чіткою буде візуалізація татуювання й упродовж якого періоду ця позначка зберігатиметься. Відео- та фотофіксація здійснюватимуться щодня.

За позитивних результатів експерименту АСУ разом із Агентством ідентифікації і реєстрації тварин напрацюють зміни до чинного Порядку ідентифікації та реєстрації свиней та ініціюватимуть їхнє впровадження.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: