Як повідомили у Державному управлінні статистики в Закарпатській області, на споживчому ринку області у червні 2020р. порівняно з травнем ціни на продукти харчування зменшились на 1,8%. Найбільше подешевшали овочі – на 16,1%, цукор – на 5,3% та масло – на 2,1%. Водночас, на 0,9% подорожчали макаронні вироби та яйця – на 0,6%. Про це повідомляє agronews.ua.
За січень–червень 2020р. порівняно з груднем 2019р. індекс споживчих цін по області на продукти харчування склав 103,3%.
За зазначений період зросли ціни на фрукти на 38,0%, крупи гречані – на 28,4%, крупи манні – на 8,5%, борошно пшеничне – на 8,4%, пластівці вівсяні – на 5,3%, крупи ячні – на 5,1%, рис – на 4,5%, макаронні вироби – на 4,4%.
Водночас, найбільше подешевшало пшоно на 31,4%, птиця (тушки курячі) – на 16,9% та яйця – на 9,7%.
Алкогольні напої і тютюнові вироби стали дорожчі на 5,7%, при цьому ціни на тютюнові вироби зросли на 11,9%, алкогольні напої – на 1,0%.