НОВИНИ

В Україні продажу деревини відбуватиметься через онлайн-аукціони

07.12.2019 09:02
d8b2a8024e4cf0d798a2b8b60dd0051336a72e83

Кабінет міністрів схвалив рішення про реалізацію пілотного проекту з продажу окремих партій необробленої деревини через електронні аукціон, що розпочнеться з квітня 2020 року.Про це повідомляє прес-служба уряду.

“Кабінет міністрів України схвалив рішення щодо реалізації пілотного проекту продажу окремих партій необробленої деревини через систему електронних аукціонів “ProZorro. Продажі”. Проект триватиме з квітня 2020 року до квітня 2021 року. Це допоможе побороти корупцію та зменшить незаконний обіг української деревини”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що було прийняте рішення про запровадження єдиного електронного обліку української деревини, що дозволить проаналізувати внутрішній ринок споживання та запобігти неконтрольованим незаконним рубкам українського лісу, непрозорому продажу деревини та корупції у сфері надання дозволів на лісозаготівлю.

“Це рішення спрямоване на те, щоб українські підприємства могли законно і, головне, прозоро придбати необхідну кількість деревини для виробництва продукції в Україні. А це – робочі місця, додана вартість від виробництва і, головне, зменшення корупції”, – сказав прем’єр-міністр Олексій Гончарук.

Дванадцять областей України вже додані до е-реєстру лісорубних квитків та відображаються на карті заготівлі деревини.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: