НОВИНИ

В Україні презентували атлас інвестора

07.12.2019 19:18
1575713481_bf5d5d11-e9be-4720-be9e-b71ce0835bac

Державна служба геології та надр України презентувала атлас інвестора. Служба визначила об’єкти для інвестування, які будуть виставлені на найближчі аукціони.

Голова Державної служби геології і надр України Роман Опимах презентував у п’ятницю «Інвестиційний атлас», який був розроблений спільно з ДНВП «Геоінформ України», НАК «Надра України», ДГП «Укргеофізика» і Укрдгрі.

Всі об’єкти в Атласі розподілені по шести кошиках – за видами корисних копалин. Зараз інвесторам пропонують шістдесят ділянок, але їх перелік буде постійно оновлюватися, а кількість пропозицій збільшиться, запевнив Роман Опимах.

«Інвестиційний атлас надрокористувача – один з елементів загальної урядової політики open door policy (політика відкритих дверей), яка спрямована на залучення інвесторів, у тому числі й іноземних, для розвитку ресурсного потенціалу нашої країни», – підкреслив спікер.

Атлас знаходиться у вільному доступі на офіційному сайті Служби.

Типовий профайл кожного об’єкта містить загальний опис ділянки координати оціночні ресурси, попередню вартість, мінімальні вимоги до програми робіт, а також посилання на паспорт родовища і відповідні звіти про ділянці.

«Ми плануємо залучити в державний бюджет не менше 800 мільйонів гривень, тобто не менше, ніж у минулому році», – заявили в Госгеонедрах.

Інвестиційний атлас надрокористувача – лише один з елементів загальної урядової політики відкритих дверей. Інші важливі елементи – лібералізація доступу до загальної геологічної інформації і якісна просування об’єктів для інвестування.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: