Український центр культурних досліджень (УЦКД) презентував проєкт “Гастроспадщина України: традиції гостинності та культура приготування страв”. Про це повідомляє Укрінформ, пише agronews.ua.
Представники центру представили гастрономічну мапу України, сайт із рецептами, традиціями, обрядами та анонсували видання енциклопедії “Гастрономічна спадщина України: традиції гостинності та культура приготування страв”.
“Мета проєкту – відкрити світу надзвичайно багату та різноманітну кулінарну історію України, познайомити іноземних туристів із унікальними рецептурами приготування традиційних національних страв у різних регіонах країни”, – розповіла очільниця УЦКД Ірина Френкель.
Вона також зазначила, що незабаром на сайті з’явиться рубрика “дипломатична кухня”. За її словами, там можна буде ознайомитися з кулінарними традиціями різних етнічних груп, які проживають на території України.
“Гастроспадщина України” – це ексклюзивний туристичний продукт, який сприятиме залученню іноземних туристів в Україну.
Нагадаємо, що у Києві презентували новий унікальний гастрономічний продукт.