НОВИНИ

В Україні працюють над розвитком галузі хмелярства

03.10.2019 19:00
Green growing hops

1 жовтня відбулася нарада щодо імплементації українського законодавства в галузі хмелярства до вимог ЄС. Участь у заході взяли представники Мінагрополітики, Асоціації хмелярів України, Американської торговельної палати в Україні та пивоварних компаній.

Під час зустрічі було обговорено стан розробки законодавчих та нормативно-правових актів, які регулюють діяльність з виробництва хмелю та хмелепродуктів в Україні.

За результатами обговорення прийнято рішення розробити дорожню карту з напрацюванням Закону України «Про хміль та хмелепродукти» та нормативно-правового акту в галузі хмелярства, який має містити основні вимоги щодо правил сертифікації та маркування хмелю, приведення у відповідність із законодавством ЄС термінології щодо хмелю та продуктів, які містять хміль, процедури змішування хмелю в точу числі і різних сортів, закріплення вимог до інформації, яка повинна міститися на пакуванні продуктів, що містять хміль, тощо.

Розроблення відповідних документів створить правове поле в частині ведення хмелярства в Україні, виробництва хмелепродуктів, процедур сертифікації та маркування хмелепродукції, що в свою чергу сприятиме розвитку галузі хмелярства та експорту української продукції до ЄС.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: