НОВИНИ

В Україні працюють 1,5 тисячі професійних аграрних дорадників

14.02.2020 13:42
Thrive-Agronomics-Ag-Consultant-Blog-Post-APRIL-6016x4016-696x465

В усіх регіонах України сформовані та функціонують сільськогосподарські дорадчі служби, працюють і надають дорадчі послуги на постійній основі 692 професійних сільськогосподарських дорадники, а також 777 експертів-дорадників, які внесені до державного Реєстру. З посиланням на agro.me.gov.ua ише Agronews.

Сільськогосподарське дорадництво – частина Угоди про Асоціацію між Україною та ЄС.

Згідно із статтею 404 Угоди про Асоціацію між Україною та Європейським Союзом передбачено, що Співробітництво між Сторонами у сфері сільського господарства та розвитку сільських територій охоплює, зокрема поширення знань шляхом проведення навчальних та інформаційних заходів, а також сприяння інноваціям шляхом проведення досліджень та просування системи дорадництва до сільськогосподарських виробників.

У розвинутих країнах світу підтримка сільськогосподарської дорадчої діяльності є одним з найважливіших інструментів стимулювання розвитку сільських територій.

В Україні дорадники повинні допомогати виробникам збільшити обсягів виробництва продукції сільського господарства, а також підвищити рівень добробуту сільського населення.

Усього в Україні працює 1469 дорадників. Вони повинні сформувати принципово нові виробничі відносини між сільськогосподарськими товаровиробниками, іншими учасниками аграрного ринку та органами державної влади, аграрною освітою і наукою.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: