НОВИНИ

В Україні практично не залишилося натурального згущеного молока

20.01.2019 14:21

В Україні найчастіше підробляють продукти, які містять велику кількість жирів. Зокрема, це вершкове масло, згущене молоко та сири – у цих продуктах молочний жир замінюють на рослинний, розповів голова Правління “Науково-дослідного Центру Незалежних Споживчих Експертиз ТЕСТ” Валентин Безрукий, пише today.ua.

За словами експерта, на ринку практично не залишилося натурального згущеного молока через прагнення виробників здешевити виробництво і зробити рентабельний продукт, оскільки молочний жир – досить дорогий компонент молочних продуктів, відповідно, більш високожирні продукти фальсифікуються частіше.

Не було зафіксовано випадків фальсифікату в йогуртах, мало підробок серед представленої на ринку сметани, проте під виглядом кефіру, уточнив експерт, в Україні все частіше продають звичайний йогурт.

Часто фальсифікуються тверді сири, включаючи ті, що продаються у великих супермаркетах. Причому більш дорогі сорти сиру фальсифікуються частіше, ніж дешевші, такі, як, наприклад, моцарелла.

Експерт розповів, що чим складніше продукт і чим більше у його складі компонентів, тим легше його фальсифікувати. Крім того, більш доцільно для виробника фальсифікувати ті продукти, у яких компоненти дорожчі, проте які користуються щоденним попитом, – це переважно молочні продукти.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: