НОВИНИ

В Україні позики фермерам під заставу майбутнього врожаю сягнули 1$ млрд

29.04.2020 16:02
groshi1709-696x432

Не маючи права власності на землю 2 тис. українських дрібних фермерів отримали фінансування в розмірі $ 1 млрд за останні п’ять років в рахунок «майбутнього врожаю», повідомляє Міжнародна фінансова корпорація, підрозділ Світового банку, орієнтований на приватний сектор, пише agronews.ua.

“В рамках цього проекту, що здійснюється за допомогою Швеції, фермери використовують майбутні врожаї в якості застави для отримання грошей на покупку насіння, розсади і добрив, – йдеться у статті головного редактора Ukraine Business News та екскореспондента The New York Times Джеймса Брука у НВ.

Доходи від сільськогосподарських культур в Україні охоплюють понад 40 унікальних ланцюжків створення вартості. Сюди входять не лише традиційні зернові та олійні культури, а також є ніша органічних культур та інших сільськогосподарських продуктів, таких як сіно, мед, молоко і велику рогату худобу, – наводить він слова Джейсона Пеллмара, регіонального менеджера IFC.

Але агросектор потребує більш якісного та масштабного фінансування. Уряд України розробляє програми для підтримки бізнесу та зменшення кредитних ставок, заявив нещодавно міністр Мінекономрозвитку Ігор Петрашко. Та залишається неясним, чи вистачить цього, щоб покрити збитки фермерам, які ризикують втратити врожай через аномальну посуху, приморозки та карантинні заходи.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: