НОВИНИ

В Україні посилюється контроль за ринком харчів

30.01.2020 13:04
01-11

Верховна Рада України ухвалила Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення законодавства в сфері державного ринкового нагляду і контролю нехарчової продукції», який набуває чинності 26 березня поточного року. Повідомив AgriGator.

Документ вносить зміни до Закону України «Про державний ринковий нагляд та контроль нехарчової продукції» (далі – Закон про ринковий нагляд) метою якого є, зокрема, вжиття обмежувальних (корегувальних) заходів з відповідним інформуванням про це громадськості щодо продукції, яка при її використанні за призначенням або за обґрунтовано передбачуваних умов і при належному встановленні та технічному обслуговуванні становить загрозу суспільним інтересам чи яка в інший спосіб не відповідає встановленим вимогам.

“У зв’язку з цим, суб’єкти господарювання зобов’язані надавати на запит органів ринкового нагляду документацію, що дає змогу ідентифікувати суб’єкта господарювання, який поставив їм відповідну продукцію.

До Держпродспоживслужби постійно надходить інформація від виробників відомих брендів, що в Україні реалізується продукція, яка є контрафактною або не відповідає вимогам.

Прийнятий Закон передбачає, що розповсюджувачі, які надали документацію, що дає змогу ідентифікувати суб’єкта господарювання, який поставив їм продукцію, за реалізацію продукції що не відповідає вимогам до відповідальності не притягуються.

Якщо суб’єкт господарювання не зможе надати таку документацію, то на нього накладається штраф у розмірі трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 51 тисяча гривень”, – пояснили у профільному відомстві.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: