НОВИНИ

В Україні посилять охорону популяції дельфінів та тюленів

31.12.2020 16:32
dolphins-1939083_1920-1920x960

Рішенням Міністра захисту довкілля та природних ресурсів Романа Абрамовського затверджено дорожню карту заходів з охорони та дослідження дельфінів Чорного і Азовського морів і деяких видів таких мешканців з акваторії Середземного моря, що можуть потрапити у води України, наприклад тюленів-монахів. Про це повідомляє Урядовий потрал, пише agronews.ua.

Документ розроблено Міністерством спільно з фахівцями Міжнародної благодійної організації «Екологія-Право-Людина», Інституту зоології ім. І.І. Шмальгаузена НАНУ та Українського наукового центру екології моря.

«Дельфіни вважаються розумними тваринами та є індикаторами екологічного стану морських вод. В Україні китоподібні є червонокнижними тваринами, захист і поводження з якими регламентовано низкою міжнародних зобов’язань та українським законодавством. Міндовкілля розробило відповідний план дій для забезпечення охорони, дослідження та належного моніторингу стану популяцій цих тварин і вивчення факторів, що можуть загрожувати існуванню цих ссавців», – зазначив Роман Абрамовський.

Планом дій передбачено заходи для:

– охорони морських ссавців та спостереження за ними;

– наукових досліджень та ведення відповідного розділу державного кадастру тваринного світу України;

– створення мережі територій для збереження середовищ існування морських ссавців тощо.

Прийняття Плану дій сприятиме залученню міжнародної фінансової допомоги для досліджень та охорони китоподібних України.


Перегляди: 4
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: